Andra plattformar

iPhone och Android är inte de enda operativsystem ute på marknaden. Här finns även en rad andra plattformar: Symbian, BlackBerry, Windows Phone 7, Bada och MeeGo för att nämna några.

Get App utvecklar appar för alla mobiltelefoner du behöver. Vi är uppdaterade inom den senaste teknologin och har professionella utvecklare, redo att ta fram det du önskar, oavsett vilken/vilka plattform/-ar du väljer.

Symbian OS är ett av de äldsta operativsystemen som fortfarande finns ute på marknaden. Det är det populäraste operativsystemet i världen och är installerat i inte mindre än 40% av världens alla mobiltelefoner.
2008 köptes Symbian Software Limited upp av Nokia och i februari 2010 offentliggjordes plattformens öppna källkod.
Symbian-baserade appar distribueras via Nokias OVI Store. OVI-shoppen finns tillgänglig i 190 länder och populariteten ökar kraftigt.

Bada är utvecklat av Samsung. Namnet Bada kommer från det koreanska ordet för hav. Bada är inget fullständigt operativsystem utan mer som en plattform baserad på C++ med en del element från Linux.
Samsungs applikationer distribueras via Samsung application store. Denna sida är relativt ny och förväntas erbjuda några tusen appar i slutet av det här året.

BlackBerry OS har utvecklats av RIM (Research In Motion) för att användas i deras BlackBerry-mobiler. BlackBerry stödjer multitasking och är ett väldigt populärt operativsystem inom företag. BlackBerry OS utgör 17% av den globala marknaden. BlackBerrys applikationer distribueras via BlackBerry App World.

Windows phone 7 är den senaste releasen från Microsoft Corporation. Windows Phone 7s föregångare är Windows Mobile OS-familjen. I nuläget utgör Windows-baserade operativsystem mindre än 5% av marknaden.
Det senaste operativsystemet erbjuder är ett annorlunda grafiskt användargränssnitt som baseras på brickor snarare än ikoner för applikationer. Dessa brickor kan exempelvis innehålla information om missade samtal och innehåller olika applikationer beroende på dess relevans. Detta gör att användaren snabbt kan få information om olika uppdateringar och händelser utan att behöva starta upp några appar.
Gynnsamt för Windows Phone 7 OS är supporten av Microsofts populära tjänster som Microsoft Exchange och Xbox. Mindre gynnsamt är avsaknaden av dugliga applikationer, “copy and paste”-funktionen och Tjudra.

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.