Android är ikapp Iphone

Under årets första kvartal blev Android-användarna lika många som Iphone-användarna.

13 procent, eller 900.000 svenskar har nu en mobil med operativsystemet Android. Det visar siffror från analysföretaget Mediavision.

Tillväxten för Android-mobiler i Sverige ökade med 68 procent under det senaste halvåret och har nu sprungit ikapp IPhone. Antalet Iphone-innehavare ökade med 34 procent under samma period.

”Android-mobilernas starka utveckling kan tillskrivas ett breddat utbud av mobiler i olika prisklasser. Nyttjandet av innehållstjänster, såsom mobil-TV-tittande, att ladda hem appar, läsa mail och lyssna på musik, är däremot fortsatt vanligare bland Iphone-ägare än bland Android-ägare”, skriver Ingrid Salomonsson, analytiker på Mediavision i ett pressmeddelande.

_____________________________________________________________________________________________
Behöver du en app? Get App hjälper dig att utveckla dina idéer till en innovativ app. Kontakta oss gärna så ser vi till att hitta den bästa lösningen för dig. Vi utvecklar för iPhone, iPad, Android, Blackberry, Symbian, Windows Phone 7, till alla surfplattor och vi kan även optimisera din hemsida till alla mobila enheter.