Surfplattor

I januari 2010 introducerade Apple iPad och det var början på en ny revolution. Försäljningen av iPad ökar och har skakat om marknaden av notebooks. I och med iPads succé vaknade även RIM, Samsung, Asus, HP och andra ledande märken till, och de kommer inom snar framtid att släppa surfplattor som baseras på operativsystem som Android, Bada och eventuellt MeeGo.

Dagens surfplattor:
iPad har en 9,7 tums LCD multitouchskärm och stödjer gratisprogrammet iBooks där man kan ladda ner e-böcker i det öppna formatet ePub och läsa dem på skärmen. Men med iPad kan man också surfa på nätet, maila och kolla film med HD kvalitet.
Operativsystemet som används i iPad liknar det OS som används i iPhone och iPod. Detta gör att många iPhone-applikationer även fungerar i iPad och, i dessa fall, förstoras upp till iPads upplösning (1024×768). Orsaken till att ett fåtal inte gör det är enheternas olika hårdvara.

Blackberry PlayBook förväntas komma ut i butiken i början av 2011. Operativsystemet som används är BlackBerry Tablet OS och bygger på QNX-teknologin, vilket anses kunna möjliggöra en rad olika finesser som man aldrig sett tidigare. Surfplattan har flera finesser: 7-tumsskärm med 1024×600 pixlars upplösning, full multitouch, WiFi, dubbla HD-kameror (3 respektive 5 MB), stöd för Flash mm.

Samsung Galaxy Tab, med operativsystemet Android OS, är Samsungs surfplatta som släpptes i Berlin i september 2010. Denna surfplatta är  bl a utrustad med en 7 tums TFT-LCD touchscreen och två kameror, varav en för videosamtal.

Andra Android baserad surfplattor.

Get App-teamet är redo för surfplattor och här för att hjälpa dig ta fram dina appar för dessa innovativa apparater. Så, välkommen att kontakta oss om du har några frågor.