Motorola utvecklar alternativ till Android

Motorolas mobildivision har anställt flera personer från Apple och Adobe och anledningen uppges vara att tillverkaren är i färd med att ta fram ett eget operativsystem.

?

Motorola har den senaste tiden rekryterat ett antal ingenjörer från bland annat Apple och Adobe för att de ska delta i utvecklingen av att nytt webb-baserat operativsystem. Det uppger webbplatsen Information Week som hänvisar till en icke namngiven källa med insyn i Motorolas verksamhet.

Uppgifterna stöds av Jonathan Goldberg, en analytiker vid Deutsche Bank, som säger sig veta att Motorola jobbar med ett eget system men att det är helt andra förutsättningar som gäller jämfört med tillverkarens tidigare projekt.

– De vill inte ge Wall Street och utvecklarna intryck av att de går tillbaka till det gamla Motorola där man arbetade på 50 miljoner operativsystem samtidigt, säger Goildberg.

Anledningen till Motorolas arbete med ett eget system vid sidan av sin framgångsrika Android-satsning ska helt enkelt vara att man inte vill bli för beroende av Google. Information Weeks källa beskriver det som att man anser att “Google skjutit sig i foten” genom bristande support till sina samarbetspartners och att man inte lyckats motverka fragmentiseringen av Android.

_____________________________________________________________________________________________
Behöver du en app? Get App hjälper dig att utveckla dina idéer till en innovativ app. Kontakta oss gärna så ser vi till att hitta den bästa lösningen för dig. Vi utvecklar för iPhone, iPad, Android, Blackberry, Symbian, Windows Phone 7, till alla surfplattor och vi kan även optimisera din hemsida till alla mobila enheter.