Samsung uppdaterar Galaxy S3

Samsung uppdaterar Galaxy S3

Uppdateringen till Googles senaste version av Android har varit minst sagt efterfrågad hos Galaxy S3-ägare. Mobil.se har nu fått tips om att Jelly Bean har dykt upp till svenska telefoner.

Vissa användare har fått möjligheten att ladda ner uppdateringen OTA (Over-The-Air). Enligt Swedroid verkar OTA-uppdateringen dock endast gälla Telenor-kunder än så länge.
Uppdateringen går även att ladda ner på hos den inofficiella Samsung-bloggen SamMobile, och sedan installera via synkroniserings-applikationen Kies.

Bland nyheterna i uppdateringen som Samsung räknar upp är bättre precision i tangentbordet, ikoner som kan anpassas i storlek på startskärmen och snabbare menyer. Samtliga är ju exempel på funktioner som hör Android 4.1 till, men man har även passat på att göra egna förbättringar av systemet.

– Vi har till exempel lagt till en startskärm som används i olika sammanhang, till exempel när du stoppar in hörlurar får du upp musikalternativ till telefonen. Vi har också lagt till något vi kallar enkelt läge, med större och färre ikoner för dem som föredrar det, säger Andreas Norberg.